Blomkål og sellerirotsuppe med laks og scampi
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter Supper

Selleri-og blomkålsuppe med røkelaks og scampi

0 Flares 0 Flares ×

Lag deg en suppe med gode smaker og som er proppfulle av sunne råvarer.  Har du et ønske om å tilsette fisk som torsk, laks eller andre fiskeslag, svinekjøtt eller kylling, kan du bytte ut rekene og røkelaksen. Eller bare spise den som den er uten kjøtt eller fisk. Du kan også bytte ut fløte med kokosmelk eller laktosefri fløte, eller bruke vanlig helmelk om du ønsker. Suppa er full av gode smaker og er god uansett! 

4 porsjoner

1 blomkål
1 sellerirot
1 løk
1 ss smør
1 l vann
2 terninger hønsebuljong
1 neve frisk timian eller andre krydderurter
½ sitron, saft 
3 dl fløte
2 eggeplommer
½ ts malt muskat
½ salt
½ pepper
Topping:
16 scampi, ferdig kokte
1 ss smør
1 båt hvitløk
¼ chili
4 skiver røkelaks
1 neve koriander

Rens blomkålen og del den i små buketter.
Rens og del selleriroten i staver og løken i biter.
Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene noen minutter.
Hell over vann og tilsett buljongterningene, krydderurtene og litt sitronsaft.
Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter til alt er mørt. Ha alt over i en blender eller bruk en stavmikser til å mose grønnsakene. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn fløte og eggeplommer. Smak til med muskat, salt og pepper.
Varm en stekepanne og tilsett litt smør. Finhakk hvitløk og chili og ha det i pannen sammen med scampi og la alt surre raskt i pannen.
Hell suppen over i tallerkener. Rull en skive røkelaks og legg den på toppen sammen med villrekene.
Pynt med litt koriander eller en annen urt på toppen.
Ringle til slutt litt god olje over toppen på suppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *