En superenkel og smaksrik paprika- og tomatsuppe der grønnsakene bakes i ovn for å få frem den deilige smaken, før de kjøres sammen til en fyldig suppe. Passer perfekt sammen med litt godt brød eller rundstykker.
4 porsjoner
3 paprika
1 rødløk
1 rød chili, uten frø og hinner
5 båter hvitløk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 kvast frisk timian
2 bokser hakkede tomater
7 dl grønnsakkraft
1 dl melk/fløte/Creme fraiche
3 ss tomatpuré
1-2 ss sukker
1/2 ts paprikapulver
litt salt og pepper
Til servering;
1 polkabete
1 gulbete
1 neve hasselnøtter
1 grovkvernet pepper
4 skiver ferskt brød eller rundstykker
Sett ovnen på 180 grader.
Ta frem en stor ildfast form eller jerngryte du kan ha i ovnen. Grovhakk paprika, rødløk og chili og legg det i formen/gryten sammen med 5 hele fedd hvitløk med skall og en god kvast timian.
Strø over litt salt og kvernet pepper. Sett formen midt i ovnen og la stå i ca. 30 minutter til grønnsakene er myke.
Ta grønnsakene ut av ovnen, ta bort de største timianstilkene og klem hvitløken ut av skallet.
Ha grønnsakene over i en food prosessor eller blender, og tilsett tomater, kraft, melk og tomatpuré.
Kjør til en jevn suppe. Du kan også ha ingrediensene rett i en gryte og bruke stavmikser til dette. Smak til med sukker, paprikapulver evt mer salt og pepper.
Kok opp, og la suppen putre i 8-10 minutter. Hvis du synes den er for tykk kan du tilsette litt vann.
Rens og del betene i skiver, kok dem lett møre med litt kaldt vann. Hell av vannet og legg dem til side. Finhakk hasselnøtter.
Fordel suppen i tallerkener og legg litt beter og hasselnøtter på toppen. Har du litt timian, kan du strø over litt som pynt.