Ferske vårruller med kylling og hjemmelaget hoisinsaus
Alle innlegg Forretter Grønnsaker og poteter Kylling og fjørfe Oppskrifter Salater

Ferske vårruller med kylling og hjemmelaget hoisinsaus

0 Flares 0 Flares ×

Fyll rispapir med friske grønnsaker i spreke og inspirerende farger, og fyll dem med kjøtt som kylling, svinekjøtt eller biffkjøtt. Disse er laget med kylling, rødkål, rød og grønn paprika og agurk. Dette blir neste som å spise seg mett på regnbuen. Her får du også oppskrift på deilig hjemmelaget hoisin-saus, men ønsker du ikke å lage den selv, kan en kjøpe dem ferdig. Hoisin-saus kan du bruke som tilbehør til mye annet også som til ris, marinade til grillmaten eller som topping på kjøtt og grønnsaker.

4 porsjoner

2–3 kyllingfileter
½ ts salt
¼ ts peppermiks
1 ss olje
1–2 pk. rispapir
1 potte frisk koriander
Fyll:
4 gulrøtter
½ rød spisskål
1 rød paprika
1 gul paprika
1 agurk
4 stilker stangselleri
Hoisinsaus:
4 båter hvitløk
½ rød chili
½ ts revet fersk ingefær
2 dl soyasaus
1 dl sesamolje
1 ss peanøttsmør
1 lime, saften
2 ss brunt sukker
1 dl vann
Pynt:
1 neve koriander
1–2 lime

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. La filetene hvile noen minutter før de skjæres i fingertykke strimler på langs av fileten. Vask alle grønnsakene. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler. Bruk eventuelt en mandolin eller et juliennejern. Skjær spisskål i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel. Skjær paprika, rød og gul, agurk og stangselleri i tynne staver.

Ha lunkent vann i en dyp tallerken eller en ildfast form. Legg to og to rispapir noen sekunder ned i vannet, slik at de blir myke. Pass på at de ikke klistrer seg sammen. Legg rispapirene på en fuktet fjøl, slik at de overlapper hverandre litt på midten. Du kan bruke ett papir også om du vil det. Legg på litt av alle grønnsaker, kyllingstrimler og koriander midt på rispapiret. Brett endene på rispapiret forsiktig over fyllet og rull det sammen som en pølse. Del rullene i to på midten før servering og sett dem med bunnen ned i en liten skål. Pynt med frisk koriander.

Finhakk hvitløk og chili. Rør sammen hvitløk, chili, ingefær, soyasaus, sesamolje, peanøttsmør, limesaft, brunt sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la den småkoke ca. 15 minutter til den har tyknet. Sil av sausen og avkjøl.

Server hoisinsausen til fargerike ferske vårruller sammen med koriander og limebåter.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *