Kristins beste vafler
Alle innlegg Desserter Oppskrifter Pannekaker vafler Vafler Vafler

Kristins beste vafler med rørte røde bær

0 Flares 0 Flares ×

Vafler er en suksess både hos store og små og jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke er glad i en god vaffel med herlig tilbehør.  Å tilsette litt syrnet melk eller litt rømme i røren, gjør at vaflene får en fyldigere smak. Tilsetter du også litt kaldt vann i røren, vil de også bli ekstra sprø. Jeg har her laget mitt favoritt syltetøy som består av rørte bringebær og rips, det gir meg en ekstra følelse av sommer.  Ønsker du myke vafler, legg dem oppå hverandre og legg over et håndkle.

ca. 12 stk.

3 store egg
2 dl kefir/syrnet melk
3 dl seterrømme
Evt. 2 dl helmelk og 1 dl kaldt vann
5 dl helmelk
100 g smør
1 ts bakepulver
½ ts natron
3 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
¼ ts salt
7 ss sukker
6 dl hvetemel
Rørte bringebær og ripssyltetøy: 
600 g bringebær
400 g rips
2 dl sukker
Tilbehør:
1 beger rømme
noen røde bringebær

Pisk sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn og klumpfri røre som settes på benken. En røre har alltid godt av å stå og svelle i ca. 30 minutter før den stekes. Da får alltid hvetemelet tid til å svelle. Blir røren for tykk, tilsett litt vann eller melk.

Varm vaffeljernet og stek tykke vafler i vaffeljernet på middels varme.

Rørte røde bær:
Mos bringebær og sukker sammen med en gaffel. Lager du en stor porsjon kan du røre det sammen i kjøkkenmaskinen. Rør til sukkeret er oppløst.

Server dem med rørte bær, friske røde bær og rømme.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *