Rød julerullekake
Alle innlegg Formkaker Julekaker Kremkaker Oppskrifter

Julens røde rullekake med hvit sjokoladekrem

0 Flares 0 Flares ×

Rullekake er lett å lage og jeg kan love deg at det tar ikke mer enn 20 minutter å lage denne digge rullekaken. Jeg kjenner ingen som ikke elsker rullekake og når denne er så rød og julefin, er det en fryd å servere denne kaken i julen. Ønsker du en annen farge kan du tilsette den fargen du selv ønsker.  Er du glad i ostekrem og hvit sjokolade vil du elske denne kaken.

ca. 8 stk

4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
10 dråper julerød konditorfarge
Fyll:
225 g romtemperert smør
500 g melis
200 g hvit sjokolade
125 g kremost
6 ss romtemperert melk
noen gull lakriskuler
1 boks kakestrøssel kristtorn
1 m rødt bånd

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
Strø sukker over kaken og dekk kaken med et bakepapir.
Legg en kakerist på toppen og vend alt opp-ned. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk og er enklere å rulle.
Pisk sammen romtemperert smør, melis, kremost, smeltet hvit sjokolade. Tilsett gjerne litt melk om kremen er veldig tykk.
Ta av litt og bland inn grønn konditorfarge.
Bre et godt lag med krem over bunnen på rullekaken og start med å rulle fra kortsiden ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Ha resten av krem over i en sprøytepose, og bre et lag rundt kaken og pynt toppen med en stripe grønn krem og pynt med lakriskuler, kakestrøssel kristtorn og gjerne et rødt bånd rundt.  Det fine med rullekaker er at de er raske å lage og passer både som dessert og på kakebordet.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 Comments

  1. Hei Kristin,
    Tåler den lekre rullekaken din å oppbevares i kjøkeskapet til dagen etterpå? Eller må den lages samme dag?
    Mvh Astrid

Comments are closed.