tomatsuppe
Alle innlegg Oppskrifter Supper

Hjemmelaget tomatsuppe fra klasse 1 HSA(Helse og oppvekstfag)

0 Flares 0 Flares ×

I høst startet jeg igjen som lærer i videregående skolen i noen prosenter ved siden av det å være matskribent i Norsk Ukeblad. Dagene er utrolig varierte og aldri lik. I går skulle vi ha tema kjøkkenhygiene. Da var det naturlig å ta med klassen på kjøkkenet og ha praktisk læring om det å gjøre rent. Så da ble skuffer og skap grundig rengjort med både mikrofiber, kluter, såpe og vann.
Men som avslutning på en fin økt,  brukte vi litt av tiden til å komponere vår egen hjemmelagde tomatsuppe som vi serverte med fletteloff ved siden av.  Noen var skeptiske for erfaring med å lage tomatsuppe fra bunnen av var ukjent, Men jeg har som en regel jeg at alle må tørre å smake på det som lages.  Suppen gikk ned på høykant og det samme gjorde fletteloffen. Fletteloffoppskriften finner du også her på husmorlykke om du har lyst til å lage denne deilige suppen. Har ikke du heller laget din egen, kan du trygt lage denne.  Prøver du deg og får smaken på hjemmelaget suppe er jeg er sikker på at du ikke lenger vil lage suppe fra pose. 

4 porsjoner

1 liten løk
2 båter hvitløk
1 gulrot
1 liten boks tomatpuré
2 ss olje
2 bokser hakkede hermetiske tomater, gjerne en med chili og en med hvitløk
1 l vann
1 terning grønnsaksbuljong
¼ ts pepper
1/2 ts salt
2 ts sukker. va
2 ts tørket basilikum eller 1 neve frisk basilikum

Rens og finhakk løk, hvitløk og gulrot.
Ha olje i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank.
Tilsett gulrot i biter og tomatpurè og la det surre med noen minutter.
Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann og buljong rør godt.
La suppen småkoke i ca. 10 minutter.
Smak til med salt, pepper, sukker og basilikum/oregano.
Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.
Servér suppen med fletteloff ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×