Å bake pitabrødene sine selv er både best og sunnest.
ca. 10 stk
1 pk. tørrgjær
4½ dl lunkent vann
1 ss olje
1 ss sukker
700 g hvetemel, ev. 50/50 hvetemel og fin sammalt hvete
1 ts salt
Pitabrød: Ha gjær, lunkent vann, olje, sukker, hvetemel og salt i en bakebolle, og elt i ca. 10 minutter, til deigen slipper bollen. Dekk bakebollen med plast eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse, det tar omtrent 40 minutter.
Ha deigen over på et lett melet bakebord, og del den i 8 like store emner. Trill emnene til glatte boller og la dem hvile under et kjøkkenhåndkle. Etter 10 minutter kjevle du ut bollene til flate brød, og legg dem ved siden av hverandre på benken. Dekk dem med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
Varm opp en stekepanne på middels varme med ½ ss olje for hvert brød du steker. Stek pitabrødene i ca. 3 minutter på hver side. Pitabrødet vil blåse seg opp under steking. Avkjøl dem på en rist før servering.