Uke-meny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 28 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Nå er det ferietid for veldig mange, og det er vel egentlig bare å la humla suse og nyte disse deilige og avslappende sommerukene vi lengter til gjennom hele vinteren. I denne ukens meny har jeg satt sammen noen enkle og smakfulle oppskrifter med handliste som jeg håper inspirerer deg litt ekstra.
Her får du både grill, fiskesupper, laks og salater.
God uke til deg og pass på å nyte de deilige og varme dagene vi har nå og lade batteriene. Klikk på bildene så kommer du til oppskriften.

Mandag:
Kyllinglår med couscoussalat

kylling-couscous-gronnsaker

Handleliste:
6–8 ferdig stekte kyllinglår
1 boks kajennepepper
2 båter hvitløk
1 pk couscous
1 liten squash
1 rødløk
1 boks babymais,
2 røde chili
1 potte koriander
1 sitron

Tirsdag:
F
iskesuppe med tomat

fiskesuppetomat
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
1 boks fløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker

Onsdag:
Kjøttdeigpai med stjerneløk

kjottdeig-pai

Handleliste:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 bunt vårløk

1 båt hvitløk
12 stjerneløk
1 boks cherrytomater
1 boks fløte
3 egg
1 liten hvitost
1/4 kg smør eller 1 kesam for magrere alternativ

Torsdag:
Laks med mangosalat

pasta-laks-magosalat

Handleliste:

600-800 g laks
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1 lime
pasta etter eget ønske

 

Fredag:
Pollo con gnocchi

kylling-gnokku

Handleliste:
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
1/4 kg smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
1 boks hvite bønner
1 gl fetaost

Lørdag:
Grillet storfe ytrefilet med hjemmelaget guacomole og tortillalefse

biff-spyd-taco

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
2 cm frisk ingefær
2 lime
3 avokadoer
1 rød chili
1 potte frisk koriander
8 røde småtomater
8 tortillalefser
8 grillspyd

Søndag:
Biffspyd med kamskjell

biff med kamskjell
(Matstyling: Kristin Jøtun; Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
600 g ytrefilet 
8 kamskjell
4 spyd
1 pose minigulrøtter
2 dl appelsinjuice
1 rød karripasta
1 boks kokosmelk
6 ss grovt peanøttsmør
1 pk ris
1 pk nøtter

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×