Mandel-karamell
Alle innlegg Konfekt Oppskrifter

Fløtekarameller med mandler

0 Flares 0 Flares ×

Disse er like gode om ikke bedre enn de du får kjøpt i butikken. Så kok gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Ved å tilsette smak som bringebæressens, kaffe og peppermynteolje helt til slutt i kokeprosessen, får du litt annerledes karameller som også er kjempe gode. Har du ikke lyst å ha mandler i, så kutter du det bare ut. Har du heller ikke et sukkertermometer, kan temperaturen sjekkes med «karamelltesten». Da tar du en dråpe med karamellmasse og dypper den i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule etter å ha vært i vannet, er massen varm og ferdig. Pass på at du ikke brenner deg. Sukker blir veldig varmt og du kan fort få brannskader om du ikke passer deg. Så derfor er det ikke så lurt å ha med små barn på denne aktiviteten.

Ca. 50 stk

100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
100 g mandler
Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
Det hele skal koke under omrøring i 10 – 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekkes temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
Hvis en ikke har et steketermometer, kan temperaturen sjekkes med «karamelltesten». Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper den i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule etter å ha vært i vannet, er massen varm nok.
Fordel massen i små former, eller legg dem på et fat eller bakeplate og klipp dem  eller skjær dem opp i ønsket størrelse.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×