notteroser
Alle innlegg

Nøtteroser

0 Flares 0 Flares ×

Nøtteroser er små nydelige kaker som kan lages gjennom hele året, men de passer perfekt å lage nå som det nærmer seg jul. Disse kakene passer også godt som tilbehør til iskrem eller desserter. Ikke lag dem så store, og stek dem heller ikke for lenge. Lag gjerne dobbelporsjon så har du litt å gi bort om du ønsker det. Disse er geniale for dem som har glutenallergi da de ikke inneholder hvetemel. Du må gjerne bruke mandler om du heller ønsker det og om du eller noen av gjestene dine ikke tåler nøtter. 

ca. 25 stk

250 g hasselnøtter
4 – 5 eggehviter
225 g melis
Pynt:
hele hasselnøtter
200 g sjokolade
Mal nøttene i mandelkvern evt foodprosessor til fint nøttemel.
Pisk eggehvitene stive.  Tilsett melis og nøttene og bland det til en passe tykk deig. Det er viktig at den ikke blir for hard når den skal sprøytes gjennom en kakesprøyte. Men den må heller ikke være for bløt for da siger den utover når den stekes.  Det regulere du med eggehviten, der for står det ca antall på eggehvitene.

Ha deigen over i en kakesprøyte og sprøyt ut små roser på stekeplater som er dekket med bakepapir. Pynt med en hel nøtt på toppen av hver rose.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 10-15 minutter.  Husk at alle ovner steker forskjellig, så derfor er alle tider veiledende.
Avkjøl kakene på bakeplaten før de legges over på rist.

Smelt sjokolade i en bolle over vanndamp. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet.
Dypp bunnen på rosene i sjokoladen og sett dem til tørk opp ned på en rist. Sett dem kjølig og la sjokoladen stivne.
Legg dem så over i kakeboks med tett lokk og sett boksen i fryseren. Det er om du ikke skal spise dem med en gang. Disse kakene tiner veldig fort når de kommer i romtemperatur og trenger ikke

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×