torske-tunger
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Ravioli med torsketunger

0 Flares 0 Flares ×

Jeg har vært så heldig å fått lov til å oppleve Lofoten og få lov til å være med  XXLofoten, et eventbyrå som tilbyr turer og opplevelser i dette mektige landskapet på det tradisjonsrike skreifiske. 

Vi la ut fra Henningsvær i den vakre fiskebåten deres MS Symra, en kjølig februardag. Det var et stille hav, men havet kruset og kokte av gyteferdig skrei, så det var bare å slippe juksa og dra den ene flotte skreien etter den andre opp på dekk. Og med havørnene sirklende over hodet i håp om at torsken skulle slippe kroken, var det lett å bli ydmyk og takknemlig for at jeg var heldig å få lov til å ta del i dette tradisjonsrike fiske.

Torsketunger er ukjent for mange, og det var det for meg også.Men jeg vet at det er veldig kjent og kjært for ande. Men ulempen det er ikke så enkelt å få tak i  dem her i sør. Så er du så heldig og kommer over det, så lag denne deilige retten basert på norske råvarer med innslag av Italia. Det er bare utrolig godt.  Så spør i butikken om de har eller kan skaffe deg det, og lag denne deilige retten og nyt torsketunger nå som de er på sitt aller beste, for dette er sjelden vare.

 

(4 personer)
12 torsketunger
1 egg
50 g mel
1 ts salt
100 g brødkrumme
50 g klaret smør eller solsikkeolje
2 rødløk
4 ss rødvin
4 ts smør
4 klype salt
1 ss sherry-/balsamicoeddik
Pastadeig:
600 g hvetemel
400 g durumhvete (kjøpes i vanlig butikk)
2 hele egg
6 eggeplommer
2 ss god olivenolje
3 ts salt
2 dl vann
Raviolifyll:
150 g dampet spinat
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss smør
200 g ricotta
50 g parmesan
½ ts sitronsaft
Pynt:
20 g revet parmesan
8 ss olivenolje
4 små tomater
1 neve ruccola
Sprø tunger: Skyll tungene godt i 10 minutter i rennende iskaldt vann.
Vend dem i mel med salt, dypp dem deretter i egget som er vispet. Så ruller dem i brødkrumme. Stek tungene i pannen med solsikkeolje eller klaret smør.

Del løken i to på tvers, slik at du ser de fine ringene i løken. Salt den litt på snittflaten, og legg den med snittflaten ned i en varm stekepanne. Stek den i litt solsikkeolje til den har fått en tydelig, men ikke svidd farge. Snu løken med snittflaten opp. Tilsett rødvin, smør, salt og pepper. Dekk til pannen med folie og la den bakes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Ta av folien og la løken steke videre i 5 minutter. Da blir den mer smaksrik, mør, søt og gyllen.

Pastadeig: Ha melet i en miksebolle eller foodprocessor. Hell over egg, vann og olje. Kjøres godt sammen til en fast deig. Tøm deigen ut og elt den sammen for hånd. Pakk deigen i plastfilm, og la den hvile i 30 minutter før den kjevles ut.

Raviolifyll: Fres spinat og hvitløk i smør. Avkjøl dette, før det blandes med osten og urtene, og smakes til med sitronsaft og salt. Massen skal oppbevares kaldt.

Ravioli: Kjevle deigen ut i to plater på en pastamaskin til den er nede på 1 mm i tykkelse. Eller bruk et kjevle og kjevle ut deigen. Legg fyllet i 1 ss store hauger med 4 cm klaring alle veier. Pensle nå rundt fyllet og legg den andre like store platen oppå. Klem godt rundt alle haugene slik at platene kleber seg godt sammen. Stikk ut med ringer eller raviolijern hvis du har det. Legg ravioliene til oppbevaring på et fat, med durumhvetemel over og under. Kok dem 3-4 minutter rett før servering. Hell av vannet å pensle dem med litt olje.

Legg ruccola i bunnen sammen med tomater og ravioli og legg på fisketungene til slutt. Pynt gjerne med parmesan, en god olivenolje og sitronsaft på toppen.

Nydelig rett og slett.

Handleliste:

12 torsketunger
9 egg
100 g brødkrumme
2 rødløk
Pastadeig:
600 g hvetemel
400 g durumhvete (kjøpes i vanlig butikk)
150 g fresk spinat
1 sjalottløk
1 hvitløk
200 g ricotta
100 g parmesan
4 små tomater
1 neve ruccola

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×