Spekematfat med marinerte reker og potetsalat
Alle innlegg Kylling og fjørfe Lunsjretter Oppskrifter Salater spekemat

Spekefat med marinerte reker og sennepskremet potetsalat

0 Flares 0 Flares ×

Dette er kanskje jo av det mest sommerlige jeg vet om, nemlig spekemat, marinerte reer og en deilig potetsalat. Du kan bytte ut skalldyr med fenalår og spekepølser om du ønsker et rent spekematfat.  Lettvint og utrolig godt på varme sommerdager!

4 porsjoner

400 g reker
1 ss olje
1 ss hvitløkspulver
8 små grillpinner
400 g spekeskinke
4 egg
1 blomkål
1 pk. brokkollini
12 små tomater
1 pk små mozarella
Sennepspoteter:
16 små nypoteter
1 rødløk
1 grønt eple
2 dl lettrømme 
1 pk majones á 165 g
1 – 2 ss dijonsennep
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss sitronsaft
Pynt:
½ neve dill
½ neve timian

Rens reker og træ 3 eller 4 reker på hvert spyd.
Legg dem i en liten bolle, hell over olje og strø over hvitløkspulver.
La de marinere noen timer før du steker dem raskt, knapt 1 minutt i en
stekepanne, legg dem deretter på et stort fat.

Rull sammen spekeskinkeskivene og legg dem på fatet. Kok eggene i ca. 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to. Legg dem på fatet og pynt med litt dill.

Rens og del blomkål i små buketter. Kok opp vann og kok blomkålen mør sammen med brokkolini. Hell av vannet, skyll dem i kaldt vann og tørk dem på et tørkepapir. Legg på vaskede tomater og legg så på mozarellakulene.

Potetsalat: Kok og avkjøl potetene og del dem i to. Rens og skjær rødløk i små biter. Skrell eplet og skjær det i fine små biter. Ha alt i en bolle sammen med potetene.  Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til med dijonsennep, salt, pepper og sitronsaft. Hell det over potetene og vend alle ingrediensene sammen, ha salaten over i en serveringsbolle og la salaten stå i kjøleskapet en stund for å få fyldig smak.

Sett potetsalaten på fatet sammen med de andre ingrediensene. Pynt med urter på toppen og server det gjerne med godt brød ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *