Søtpotet- og gulrotsuppe
Alle innlegg Oppskrifter Supper

Søtpotet- og gulrotsuppe med sting

0 Flares 0 Flares ×

Er du på utkikk etter en smakfull, kjøttfri og ikke minst sunn suppe til middag?
Da er denne søtpotet- og gulrotsuppen du skal lage i dag. Herlig varm, tykk og kremete, selv om den ikke inneholder fløte eller kokosmelk. Skulle du ønske å tilsette kyllingfilet eller laksebiter på toppen, gir det litt mer metthetsfølelse. Men server gjerne hjemmebakt og sunt brød ved siden av, det metter godt. 

4 porsjoner

400 g søtpotet
200 g gulrot
1 gul løk
2 ss olje
3 båter hvitløk
2 ss frisk ingefær
1/4 rød chili, kan utelates
1 l kyllingkraft
2 dl appelsinjuice
1 lime
3 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 kvernet pepper
Topping: 

4 ss kesam, mager
1 neve mandler
litt finhakket rød chili
1 -2 ss sweet chilisaus

frisk koriander
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk.
Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i ett minutt. Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Smak til med salt, pepper og limesaft. Virker suppen veldig tykk kan du tynne den ut med litt vann.
Server suppen toppet med finhakket mandler, finhakket chili, koriander, sweet chilisaus og en god skje kesam mager. Og er du glad i koriander, pynt med det på toppen om du vil.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×