sitronostekake i porsjonsformer
Alle innlegg Frukt og bærkaker is-og ostekaker Kremkaker

Sitronostekake i porsjonsglass

0 Flares 0 Flares ×

Snart helg, og kanskje har du invitert gjester til en enkel middag. En dessert hører helt klart med etter en bedre middag! Kanskje det kan friste med denne porsjonsostekaken du lager raskt, og du kan gjerne gjøre det dagen i forveien om du ønsker det. Den trenger noen timer på å stivne, så lag den i hvert fall tidlig på dagen, så den får tid til å godgjøre seg. Et lite tips på veien, legg alle kjeksene inn i en plastpose og rull over med et kjevle, slik at kjeksen knuses og blir finmalt hvis du ikke benytter en foodprosessor.

6 – 8 porsjoner

1 pk. sitrongelé

2 dl vann
1/2 dl sitronsaft
1 beger seterrømme, evt. lett rømme eller kesam
100 g kremost, naturell
1 dl melis
3 dl kremfløte
Bunn:
200 g søt havrekjeks
100 g smør
Pynt:
2 dl kremfløte
litt sitronskall
1-2 skiver sitron

Lag gelèene etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann og 1/2 dl sitronsaft som det er oppgitt i oppskriften.
Rør sammen rømme og osten i en bolle. Visp kremfløten stiv med melis og vend kremen forsiktig inn i rømmeblandingen. Hell deretter geleen i blandingen og rør forsiktig rundt.
Knus havrekjeksen og bland inn smeltet smør.
Fordel kjeksmassen i porsjonsglass og bruk gjerne en skje for å glatte ut kjekssmulene.
Ha gjerne ostesmeten i en mugge og hell forsiktig ostesmeten over kjeksbunnene.
Sett porsjonsglassene i kjøleskapet og pynt med en krem, blåbær og en sitronskive og litt skall på toppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×