Betesuppe
Alle innlegg Oppskrifter Supper

Betesuppe med sprøstekt spekeskinke

0 Flares 0 Flares ×

Her er det benyttet fargerike beter som polakabeter, rødbeter og gulbeter. Denne betasuppen er en skikkelig grønnsakbombe. En virkelig deilig hverdagssuppe på en litt småkald dag. Om du ønsker kan du utelate bacon eller spekeskinke og servere den som en ren grønnsakssuppe.  Får du ikke tak i polkabeter eller gulbeter, bruk da bare rødbeter. Men øk gulrotmengden litt og reduser litt på mengden rødbeter. Bruk gjerne hansker når du skreller rødbeter, den røde fargen sitter godt på hendene.

4 porsjoner

2 gule løk
4 båter hvitløk
2 gulrøtter
650 g beter, polkabet, gulbet og rødbete
2 ss smør
½ ts korianderfrø
2 terning kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
1 l vann
1 lime
½ ts salt
¼ ts pepper
Topping:
4 skiver spekeskinke eller bacon
8 skiver polabeter
4 skiver gulbeter
4 cocktailpinner
1 dl rømme
4 ss frisk timian

Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og beter, og kutt i grove terninger. Behold en polkabet hel og en halv gulbet og skjær i tynne skiver. Legg dem til side
Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i ca. 5 minutter. Ha gulrot og beter i kjelen sammen med korianderfrø, og la det småputre på lav varme i 5 minutter.
Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 15 minutter med lokket på, til betene er møre.
Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Smak til suppen med litt limesaft og salt og pepper.
Kok opp litt vann og forvell beteskivene i kokende vann.
Hell suppen over i tallerkener.
Træ skivene på cocktailpinner og legg dem på kanten av suppen sammen med sprøstekt spekeskinke og litt timian. Topp gjerne med en skje rømme.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×