Kyllingsalat med granula og karridressing
Alle innlegg Kjøtt Kylling og fjørfe Lunsjretter Oppskrifter Salater

Kyl­ling­sa­lat med gra­nula og karrimango­dres­sing

0 Flares 0 Flares ×

Gra­nola er ikke bare godt på yog­hur­ten for når en gjør den litt mindre søt og til­fører litt salt og kryd­der, blir det en helt fan­tas­tisk sprø top­ping som passer perfekt på sala­ter og supper. Karri og mango er en god kombinasjon som passer perfekt til denne kyllingsalaten. 

4 por­sjo­ner

4 kyl­ling­fi­le­ter med skinn
1 ss pap­ri­ka­pul­ver
1 ss ore­gano, tørket
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss smør
Salat:
2 hjer­te­sa­lat
1 rødløk
2 knu­te­kål
10 små toma­ter
1 oran­sje pap­rika
1 appel­sin
1 moz­za­rella ost
1 neve val­nøt­ter
1 ss olje
Gra­nula:
3 dl gress­kar­kjer­ner
3 dl sol­sik­ke­frø
3 dl hav­re­gryn
1 dl chia­frø
1 dl linfrø
1 ss fen­ni­kel­frø
1 ts salt
1 ts spiss­kum­men
1 klype cay­en­ne­pep­per
1 dl oli­ven­olje
½ dl vann
2 ss hon­ning
Dres­sing:
3 ss mango­chut­ney
2 ss sweet chi­li­saus
3 ss majo­nes
2 dl lett­rømme
2 ss sit­ron­saft
2½ ts karri
1 klype salt
1 klype pepper

Tørk av file­tene med papir, strø på pap­ri­ka­pul­ver, ore­gano, salt og pepper. Varm smør i en panne, stek file­tene med skinn­siden ned noen minut­ter. Snu dem og stek dem noen minut­ter på andre siden.
Legg filetene over i en ild­fast form. Sett inn et ter­mo­me­ter og etter­stek i ovnen eller på gril­len til ter­mo­me­te­ret viser 65 grader, ta formen av varmen og la de hvile i minst 15 minut­ter. La de avkjøles før de skjæres i skiver.

Vask sala­ten og riv den i biter. Fordel sala­ten i fire boller. Rens og del rødløk i to og skjær den i tynne skiver. Vask knu­te­kå­len og skjær den i skiver.
Skyll og del toma­ter i to, vask og del pap­rikaen og rens den fri for frø. Skjær den i tynne staver.
Rens appel­si­nen og del den i skiver. Skjær moz­za­rella i skiver. Fordel alle ingre­di­en­sene i de fire salat­bol­lene og strø over valnøtter.

Gra­nula: Mål opp frøene, gry­nene og kryd­der og bland alt sammen i en bolle. Visp sammen olje, vann og sirup og hell det over frøene. Rør om til alt er dekket med mari­nade, og hell der­et­ter blan­din­gen ut på en ste­ke­brett dekket med bake­pa­pir. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minut­ter til det ser gyl­lent og sprøtt ut.

Dres­sing: Bland alle ingre­di­en­sene til dres­sin­gen sammen i en bolle. Smak til med karri, salt og pepper.

Strø gra­nula over salaten og kyllingen og topp med litt dres­sing. Pynt med timian på toppen om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×