Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Kanelsnurrer

0 Flares 0 Flares ×

15–20 stk.

125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
800–900 g hvetemel

FYLL:
100 g smør
4 ss sukker
1 ss kanel
1 egg
perlesukker

Smelt smøret og ha deretter i melken og varm det til 37 grader.  Rør gjæren ut i væsken og tilsett så sukker og mel.

Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca.40 minutter.

Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på romtemperert smør. Dryss på kanel og sukker.

Brett deigen slik at du får 3 lag. Kjevle deigen i bredden igjen til den er ca. 25 cm bred.

Skjær ut strimler av ca.1,5 cm bredde.

Snurr deigen litt slik at den snor seg.

Tvinn så deigen videre rundt pekefinger og langfinger og legg slutten av strimmelen over begge, slik at den låser kanelbollen. Dette er for å unngå at bollen faller fra hverandre under heving og steking.

Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle, og la dem heve ca. 30 minutter.

Pensle med vann eller pisket egg og strø over perlesukker.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i 10–12 minutter.

Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×