karin-brod
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Kristins favoritt grovbrød

0 Flares 0 Flares ×

Mange av dere som følger meg på min private facebookside så sikkert at jeg bakte brød på søndag, og noen har spurt etter oppskriften. Her er mitt favoritt grovbrød som jeg ofte baker når jeg har lyst på et grovt og sunt brød.Hjemme hos meg går dette ned på høykant. Jeg dobler gjerne oppskriften når jeg først går i gang og baker, da fryser jeg dem ned og tar dem opp ved behov. Er du alene eller det går lite brød hos dere, så skjær gjerne brødene i skiver før du fryser dem og ta opp de skivene du trenger. Da slipper du også å kaste mat og ikke minst brød som det kastes alt for mye av i Norge i dag.

2 stk
8 dl Grovbakst
3 dl hvetemel
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl havregryn
1 – 2 dl kruskakil
1 pk tørrgjær
1 ss sukker, sirup eller honning
1 ts salt
7 dl vann
3 ss olje
Bland det tørre og tilsett vann og olje. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin i minimum 15 minutter. Jo lenger du elter, jo kortere trenger deigen å heve.
Sett ovnen på 50 grader (varmluft) i fem minutter. Slå den på null og la varmluften gå.Sett inn deigen og la den heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i to på bakebordet og elt den lett. Ha dem over i to brødformer og heves videre i ovnen ca.30 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca.45 minutter.
Ta den ut av ovnen og avkjøl dem på rist.
Legg gjerne ett klede over brødene når de er ferdige.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×