Alkoholfrie drikker Alle innlegg Ett glass

Iskaffelemonade med frukt

0 Flares 0 Flares ×

Kaffelimonade er forfriskende og når den lages med Tropical Coconut Flavor får den en touch av kokos. Denne kaffelimonaden blir både søt, frisk og ikke minst leskende, og er perfekt å servere på varme sommerdager. Kaffelimonade er enkelt å lage, men det kreves litt planlegging – både kaffen og limonaden bør lages dagen i forveien. Når du først har alle ingrediensene klare, tar det imidlertid kun få minutter å sette den sammen til en leskende kaffelemonade som kan ligne litt på sangria men her uten alkohol.

Kaffe:
3 kapsler Tropical Coconut Flavour Over Ice
Lemonade:
6 sitroner
5 dl sukker
6 dl vann
Fyll:
Isbiter
1 eple
1 appelsi
1 sitron

Start med å lage lemonaden. Press ut saften fra sitronene og ha det i en kjele. Tilsett sukker og vann og kok opp. La alt koke noen minutter. Avkjøl gjerne kjelen i kaldt vann og sett det i kjøleskapet til den blir kald, gjerne natten over.

Brygg kaffen i maskinen, hell kaffen over i en mugge etter hvert som de er brygget. Sett så muggen inn i kjøleskapet. Avkjøl og la den gjerne stå kjølig over natten.

Ha isbiter i en mugge og hell 2-3 dl lemonade over, avhengig av hvor sterk smak en ønsker av sitron og fyll opp med kald kaffe. Ønsker du en sterkere sitronsmak, kan det hende du må tilsette enda litt mer lemonade.

Skjær eplet i biter og appelsin og sitron i skiver. Ha frukten over i muggen og server.

Tips!
Lemonaden kan lages med halv sukkermengde om en ønsker en lemonade med mindre sukker. Men da kan det hende av kaffelemonaden blir mer sur på smak.  Men dette er selvfølgelig opp til hver enkelt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×