Dette er helt klart en festdessert av de sjeldne. Fløterand kan nok kalles for Norges Panna cotta, men i motsetning til panna cotta skal ikke fløten varmes, men være avkjølt når gelatinen tilsettes. God gammeldags fløterand er herlig myk, og du har et utall av muligheter. Server den gjerne sammen med frisk frukt og bær da blir den ikke så mektig. Har du ikke bestemt deg for hva du skal lage på julaften, kan du jo forsøke deg på denne. Jeg er sikker på at du ikke vil angre….
(6-8 porsjoner)
8 pl. gelatin
6 dl kremfløte
4 ss sukker
½ dl kokende vann
Fyll:
Jordbær, bringebær, appelsin, druer, kiwi, fiken
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 10 minutter.
Visp fløte og sukker til luftig krem. Klem vannet av gelatinen og smelt den i ½ dl kokende vann. Avkjøl litt og bland gelatinen i kremen.
Finn fram en rund form som rommer 1 ½ l. Skyll formen med kaldt vann og hell i kremblandingen. La fløteranden stivne i kjøleskapet.
Dypp gjerne formen i varmt vann før den hvelves over på fat.
Fyll hullet med friske bær og frukt og server.