frukt-salat-rakrem
Alle innlegg Frukt og bærkaker Oppskrifter

Fruktsalat med julens krydder og råkrem

0 Flares 0 Flares ×

Fruktsalat smaker alltid friskt og godt etter et mektig måltid. Og serverer du råkrem ved siden av blir dette en nydelig dessert som hele familien vil like. Har du ikke lyst å lage råkrem, er pisket krem eller iskrem også godt ved siden av. I denne desserten får du et hint av både kanel, stjerneanis og vanilje gjennom den deilige sukkerlaken som kokes opp og slås over frukten. Når det gjelder å få tak i krydder, kan det være lurt å stikke innom innvandrerbutikker. De selger ofte større poser med disse deilige krydderne til en mye billigere penge enn i de vanlige dagligvarebutikkene.

(6 porsjoner)
3 appelsiner
2 bananer
2 kiwi
2 – 4 fikner
1 lite boks ananas
200 g røde og grønne druer
Sukkerlake:
1 dl vann
1 dl sukker
1 ½ dl saft fra frukten
5 stjerneanis
1 kanelstang
1 vaniljestang
Råkrem:
2 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Kok opp sukker, vann, saft stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
Rens og skjær frukten i pene biter. Del druene i to og ta ut steinene. Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler og slå laken over. La det stå og trekke en stund før servering.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen og avkjøl blandingen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×