blomsterfocaccia
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Blomster-focaccia

0 Flares 0 Flares ×

Finn frem kreativiteten i deg og kast deg på trenden – lag en focaccia som ser ut som et lite kunstverk. Lek deg med farger og former, og gi blomsterfocacciaen ekstra smak med grønnsaker, urter og krydder.

1 stor

25 g gjær
7 dl vann
1 ss flytende honning
1 kg hvetemel
1/2  ts salt
4 ss olje
Forslag til pynt:
1/4 rødløk
4 – 6 cherrytomater
3 reddiker
1 pk bladpersille eller friske urter
1 gul paprika
1/4 dl olivenolje
1 klype flaksalt

Rør ut gjær i lunkent vann i en bakebolle.
Tilsett honning, og ha i hvetemel og salt.
Elt deigen sammen. Den skal være litt løs.
Ha olje over deigen, dekk til med plastfolie eller et klede, og hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Gjør klar toppingen. Her er noen tips:
Kutt grønnsaker i de formene du ønsker, enten i skiver, strimler eller små terninger. Hvor tykt eller tynt du kutter vil påvirke hvor mye grønnsakene stekes.
Legg urter i litt sitronvann – så holder de bedre på fargen under steking.
Tørk grønnsakene med litt papir etter å ha delt dem opp for å unngå mye fuktighet.
Du kan pynte med mye forskjellig for eksempel vårløk, paprika i forskjellige farger, urter som rosmarin, salvie, oregano og timian, rødløk, hvitløk, ramsløk, chili, nøtter, frø, sopp og gulrot, sorte og grønne oliven, sukkererter, eller små cherrytomater i ulike farger.
Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Du kan lage en stor focaccia eller dele deigen i to, eller mindre, om du ønsker for eksempel en rund form eller flere ulike «kunstverk».
Press deigen ned med fingertuppene og lag små groper. Hell over litt olje og strø på flaksalt.
Nå kan du starte med dekoreringen. Legg på urter, grønnsaker, frø eller nøtter. Dryss over tørkede krydder om du ønsker. Det gjelder å jobbe litt raskt fordi deigen vil fortsette å hev. Trykk grønnsakene litt ned i deigen, da holdes de mer på plass og blir litt beskyttet mot varmen. Trykk også ned deigen litt innimellom pynten for å holde ting på plass.

Sett stekebrettet i ovn på 200 grader (bruk over- og undervarme), og stek focacciaen i ca. 30 minutter. Legg et ark bakepapir over pynten mot slutten av steketiden dersom det ser ut til at noe skulle brenne seg.

Avkjøl focacciaen på rist.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×