pepperkaker
Alle innlegg Julekaker Oppskrifter

Pepperkaker

0 Flares 0 Flares ×

Jeg er sikker på at det er mange som skal bake pepperkaker denne helgen. For det er rett og slett ingen jul uten pepperkaker. Det er mange som sverger til kjøpt kakedeig, men det er veldig enkelt å lage god deig seg, så hvorfor ikke sette deigen i kveld og bake enten i morgen eller søndag, slik at deigen får ligge kjølig over natten. 
Et tips kan være at du kjevler ut deigen rett ut på bakepapir eller en bakeduk. Stikk ut figurer og fjern den overflødige deigen. Da slipper du å flytte på figurene før steking og alle bevarer sin opprinnelige form og fasong.

ca 80 stykker. 

200 g meierismør

1 1/2 dl sirup

3 dl sukker

11/2 dl fløte

1 ss kanel

2 ts malt ingefær

1.5 ts malt nellik

1/2 ts sort peppermalt

2 1/2 ts natron

8 dl hvetemel

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og rør sammen. Avkjøl blandingen til lunken og ha den over i en stor bolle.
Tilsett sukker, fløte og krydder. Bland godt. Tilsett natron blandet med litt av melet.
Arbeid inn resten av melet. Deigen skal være litt løs. Pakk deigen godt inn i plastfolie og la den ligge kjølig natten over.
Kna deigen ut på et melet bakebord. Kjevl deigen ut til cirka 2 millimeter tykke leiver og stikk ut figurer. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter til de har pen farge.
La de ferdigstekte kakene ligge litt på platen før du flytter dem over på en rist for videre avkjøling.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×