Denne retten er sikkert ukjent for de aller fleste, men for meg er dette virkelig sommermat. Enkelt å lage og nydelig. Verdt å prøve ut om du har lyst på noe som smaker nydelig i sommervarmen.
4 porsjoner
1 laksefilet
1 ss sukker
1 ss salt
Syltelake:
2 dl eplecier eddik
400 g sukker
6 dl vann
1 ts salt
Grønnsaker:
1 rødløk
2 stilker stangselleri
3 gulrøtter
1 fennikel
Dillstuede poteter:
6 poteter
3 dl fløte
2 dl melk
3 ss finklippet dill
Salt og pepper
Dryss laksen med salt og sukker og la den stå i kjøleskapet i 40 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk godt med papir. Legg den i en ildfast form.
Kutt grønnsakene i tynne skiver og legg det i en ildfast form sammen med fiskestykker. Kok opp syltelaken og hell den varme laken over. La det «koke» ferdig på restvarmen.
Skrell potetene og del dem i biter. Hell på fløtemelk og kok potetene møre i fløtemelken.
Tilsett dill og rør det inn.
Smak til med salt og pepper.
Drikkeanbfaling:
4733901 Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2013, kr 110
1181501 Montrose La Balade Rosé, kr 146
9766201 Arvesølvet Helt Klar Akevitt kr 319