scones
Alle innlegg

Grove og fine scones

0 Flares 0 Flares ×

Scones innholder ikke gjær, men bakepulver. Disse er kjempegode både med grovt og fint mel og egner seg godt som kaffemat. Raske å lage og ikke minst veldig enkelt bakverk som ikke trenger å heve!

Grove scones

Ca.12 stk.

250 g smør
150 g sukker
revet skall og saft av 1 appelsin
revet skall og saft av 1 sitron
600 g hvetemel
250 g sammalt hvete grov
4 ss bakepulver
5½ dl melk
150 g valnøtter
150 g tørkede aprikoser

PENSLING:
melk

Bland romtemperert smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en løs deig.
Tilsett melet og bakepulveret.
Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
Kutt de tørkede aprikosene opp i biter og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter, men de skal henge sammen for å brytes opp like før servering.
Pensle sconesene med melk.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles på rist.

 

Fine scones

Ca. 12 stk

250 g smør
150 g sukker
revet skall og saft av 1 appelsin
revet skall og saft av 1 sitron
850 g hvetemel
4 ss bakepulver
5½ dl melk
200 g mørk sjokolade

PENSLING:
melk

Bland romtemperert smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en løs deig.
Tilsett melet og bakepulveret og bland alt sammen.
Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
Del sjokoladen opp i små biter bland dem forsiktig inn i deigen. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
Del deigen i fire deler og form til runde emner.
Del hvert av emnene i fire like biter, men de skal henge sammen for å brytes opp like før servering.
Pensle sconesene med melk.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

 Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×