sarah-baernard-konfekt-kake
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Sarah Bernard i langpanne

0 Flares 0 Flares ×

Hvis du virkelig har lyst på noe godt til kaffen eller tekoppen, da kan jeg anbefale deg denne deilig konfektkaken. Lekker kake med deilig bunn, smørkrem og sjokolade. Sarah Bernard-kakene er oppkalt etter den franske skjønnheten og skuespilleren Henriette-Rosine Bernard, senere kjent Sarah Bernardt. En dansk konditor skal ha oppkalt kaken etter henne, men riktignok uten T’en i navnet.

25 stk

400 g mandler
350 g sukker
3 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem:
250 g mykt smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 ss kakao (siktet)
2 ts ekte vaniljesukker
Topp:
200 g mørk kokesjokolade
2 ss delfiafett
Karamellsaus:
1 dl fløte
50 g sukker
20 g smør
100 g sjokolade, 70 %
Mal mandler i en kjøkkenmaskin, gjerne grovt
Tilsett sukker og bakepulver.
Stivpisk eggehvitene og løft dem forsiktig inn i mandelmassen.
Ha alt over i en langpanne, 30 x 40 cm, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl og sett den gjerne i fryseren.
Ha smør og melis i en bakebolle og pisk det lyst og hvitt.
Tilsett eggeplommene, kakao og vaniljesukker og pisk alt til lys sjokoladekrem.
Bre kremen over den avkjølte mandelbunnen.
Sett formen tilbake i fryseren slik at den stivner.
Ha hakket sjokolade i en bolle og tilsett delfiafett. Smelt det over vannbad og bland det sammen.
Bre sjokoladen over sjokoladekremen og sett den tilbake i fryseren, slik at den stivner.
Smelt sukker til karamell i en kjele uten at det røres i den. Varm opp fløte og ha det over det smeltede sukkeret. Rør godt og la alt koke til karamellen er smeltet i fløten. Tilsett kakao og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett smør. La smøret smelte inn og avkjøl sjokoladekaramellen.

Skjær i ønskede biter, lag dem ikke for store, for disse er veldig mektige. Pynt gjerne med friske bær på toppen og hell litt over sjokoladekaramellsaus like før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×