ostekake-gele-jordbær
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

Ostekake med gele og ostekrem i flere etasjer.

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en kjent kake, men denne gangen har jeg lagt gele mellom lagene. Det er både godt på smak og veldig vakkert å se på. Lyst til å prøve du også? Du finner oppskriften her om du ønsker. Tips! Rydd plass i fryseren til fatet med kakeformen slik at du lett kan ta det inn og ut.

12 stk

300 g søt havrekjeks

1 ss sukker

100 g smør

Ostefromasj:

1 pk sitrongelépulver

3 dl kokende vann

200 g kremost

120 g melis

3 dl crème fraîche

1 ts vaniljepasta eller vaniljesukker

3 dl kremfløte

Gelélag:

3 pk jordbærgelépulver

7 ½ dl kokende vann

Pynt:

1 boks jordbær

Noen blåbær

Knus kjeksen fint og bland smulene med sukker, kanel og smeltet smør.
Sett ringen på en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Press kjeksen utover bunnen og godt ut til kantene på formen slik at det blir tett rundt kantene. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

Til ostefyllet løses sitrongelépulveret opp i kokende vann. Avkjøl geléen i romtemperatur til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost, melis, crème fraîche og vaniljepasta. Hell den avkjølte geléen i osteblandingen og pisk blandingen jevn. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremfløten inn i ostefyllet og rør godt slik at alle kremklumper fjernes. Del ostefyllet i 3 like store deler. Oppbevar dette i romtemperatur mens du lager klar kaken og rør av og til slik at ostefyllet ikke stivner.

Hell 1/3 av ostefyllet over kjeksbunnen i kakeformen. Sett i fryseren i 30 minutter, slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp 1 pk jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det stivnede ostefyllet ut av fryseren. Hell over den avkjølte jordbærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.

Ta formen ut av fryseren og hell over den andre tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp neste pakke med jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det andre laget med stivnet ostefyll ut av fryseren. Hell over den avkjølte jordbærgeléen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter slik at geléen stivner.

Ta formen ut av fryseren og hell over den siste tredelen av ostefyllet. Sett formen i fryseren slik at ostefyllet stivner. Løs imens opp den tredje og siste pakken med jordbærgelépulver i 2.5 dl kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald men fortsatt flytende.

Ta formen med det tredje laget med stivnet ostefyll ut av fryseren. Hell over den siste avkjølte jordbærgeléen. Sett nå formen i kjøleskapet (ikke fryseren) og la kaken stå der over natten.

Pynt med jordbær,  blåbær og mynte på toppen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×