håndklær
Alle innlegg Tips og råd Tøyvask

Hvordan kan du være sikker på at håndkleet du brukte nedentil, ikke neste gang brukes til ansiktet?

0 Flares 0 Flares ×

Hjemme hos meg vasker vi maskin på maskin med håndklær som kanskje ikke alltid er like skitne, men vi er usikre på hvor og hvem som har brukt dem sist. Dette er ofte veldig unødvendig og går utover både strømforbruk og ikke minst miljøet vårt, og i tillegg er det ufattelig kjedelig å brette og bruke tid på å legge alt på plass igjen. Så kanskje det også er sånn hjemme hos deg?

For hjemme hos meg går det helt klart en del unødvendige mange vaskemaskiner med store håndklær bare fordi vi ikke vet hvor de er blitt brukt og av hvem. I tillegg har det lett for å bli sur lukt i dem, fordi håndklærne har lett for å bli liggende på gulvet i en krøll og helt til jeg henger dem opp igjen på den knaggen eller stativet de skal henges opp på. Men da har bakteriene allerede fått lov til å starte formeringsprosessen og surlukten er ett faktum. Og da er det bare å legge dem til vask.

Men hvordan kan jeg være sikker på at håndkleet jeg brukte nedentil, ikke neste gang brukes til ansiktet?

De aller fleste av oss liker å vite hvem som har brukt det og hvor håndkleet er blitt brukt. Selv om kroppen er stort sett ren etter en dusj eller ett bad, kan det være lurt å ha som regel å bruke enden av håndkleet som har hempen til overkroppen og håret og den andre enden nedentil og til bena. Da kan du med trygghet vite neste gang du benytter håndkleet at det er blitt brukt der du ønsker det.

håndklær

Ett annet tips er også å ha håndklær med forskjellige fargesider, sa benytter en den lyse siden til hår og overkroppen og den mørke siden til nedentil og beina.

I tillegg er det lurt å ha forskjellige farger på håndklærne til hver og en av familiemedlemmene. Da har du oversikten og du vet at håndkleet som du brukte sist, ble brukt av deg og ikke av en av de andre i familien.

Sur lukt i håndklær = bakterier
Jo glattere du hegner dem opp og jo mer luft som kommer til og det betyr at håndklærne dine tørker raskere. Det er også en helt klar sammenheng mellom tykke og tynnere håndklær. Så har du ikke ork eller mulighet til å vaske håndklær så ofte, velg håndklær som er tynnere og som tørker raskere.
Tykke håndklær tørker rett og slett senere, og da er det naturlig at det utvikles en sur vond lukt i dem. Sur lukt i håndklærne skyldes bakterievekst. Det er ikke like sjarmerende å tørke seg med håndkle e eller en klut som lukter surt. Da er det på tide å sette på en 60 graders vask eller en 90 graders vask og kjør dem en runde med vaskemiddel. Men husk å sortere mørkt i en vask og bruk da vaskemiddel uten blekemiddel, det vil si Color og har du en lys eller hvit vask benytt vaskemiddel tilpasset hvit og lyst farget tøy.

Håndklær som blør.

Mange håndklær slipper mye overskuddsfarge i de første vaskene. Men tilsetter du 1 – 2 ss eddik i siste skyllevann, ha det i kammeret hvor skyllemiddelet pleier å tilsettes, da vil det gjøres at fargene bindes og håndklærne holder seg

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×