nyttiglasset vin
Alle innlegg Ett glass Røde viner

Nytt i glasset – Lyst på en raus, behagelig og myk Italiener i vinterferien?

0 Flares 0 Flares ×

Nytt i glasset denne uken er en spenstig og sprek Italiener som passer perfekt å ha i glasset i vinterferien. Den unge italieneren har en behagelig framtoning, er raus, myk og har en god ettersmak som sitter en stund i munnen. Vanitá Vigneto di Salento er laget i Puglia på druene Nero di Troia og Primitivo og har en duft av solbær og kirsebær, med ett snev av vanilje. Vindruer fra Puglia dyrkes i et variert landskap. Det varme klimaet, den svale brisen fra havet fra tre kanter og den fruktbare jorden, gir druene gode vekstforhold.

christerberensvin
Foto: Vibeke Løkkeberg

Men det fine med denne vinen er at den kan brukes til det meste og er derfor ett perfekt valg å ha med seg på fjellet i vinterferien. Den er ett godt følge til harde oster, lyst kjøtt, tomatbaserte pastaretter og til storfe. I grunnen alt som er godt! Og i vinterferien er det viktig å kose seg, og da passer det å servere den i glasset når du sitter i godstolen foran peisen etter en lang og god skitur, og gjerne når snøen pisker utenfor vinduene. Som produsenten selv sier, er det  nesten hyggeligere med dårlig vær, for da blir det mer intimt, nærere samtaler og mer nytelse. Så dette er en anvendelig vin som passer til det aller meste både mat og situasjoner.

Vanitá Vigneto di Salento er en vin uten tilsatt sukker eller appassimento.

Vanitá Vigneto di Salento finnes i alle vinmonopol og koster kr 410.

christervin
Foto: Vibeke Løkkeberg

Så til denne vinen bør du servere en deilig gryte som står og putrer for seg selv  i ovnen, mens du går deg en deilig lang skitur i vinterferien.

Coq au vin

Trykk på bildet så kommer du direkte til oppskriften.

kylling-i-vin
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×