Alle innlegg

Lyst å lage perfekt karamellpudding til jul?

0 Flares 0 Flares ×

https://www.youtube.com/watch?v=AxBIaXwccn8

 

Karamellpudding er juledesserten nummer 1 hjemme hos oss og kanskje det er det hos deg også? . For meg betyr karammellpudding fest. Det er noe med den deilig og kremete konsistensen som bare smelter i munnen.
Men for mange oppleves nok dette som en litt mektig dessert. Men om du bytter ut fløtemelken med kondensert melk, Viking melk, vil du oppnå en lettere karamellpudding som fortsatt beholder fylden og gode smaken som du kjenner fra karamellpuddingen du alltid har fått servert eller laget. Bruker du kondensert melk forenkler det også framgangsmåten ved at du slipper å koke opp melken. Det er jo allerede gjort  under produksjonen av melken.

Du tenker kanskje at Viking Melk var noe bestemor eller mormor hadde i skapet og ikke at det er like relevant å benytte det nå i matlagingen, men dette gamle produktet holder fortsatt mål og gir en god smak på julemat som sauser, puddinger, julekaker og ikke minst vafler om du har lyst til å lage det. Viking Melk feirer 125 års jubileum  til våren og er et godt alternativ til dem som ønsker en litt lettere variant.

Lurer du på hva Kondensert melk er? Så er det melk som har gjennomgått en spesiell vakumbehandling som gjør at en del av væsken i melken fordamper. Produktet en sitter igjen med  er en tykkere melk, som til og med kan piskes til krem, om den står kjølig en stund før den skal brukes.

Denne måten å lage kondensert melk opptok spesielt doktor Olav Johan Olsen eller Dr. Sopp som han kalte seg senere. En hadde lenge laget kondensert melk som var sukret, men de ønsket også å lage en usøtet kondensert melk. Dr. Sopp klarte å knekke produksjonskoden og  våren 1889 kunne han produsere usukret kondensert melk på blikkboks. Men det var først i 1891 at man for første gang startet produksjonen av usøtet kondensert melk på melkefabrikken på Kapp på Toten.

Kilde: Nestlè Norge

(Dette er et sponset samarbeid mellom Viking Melk og Husmorlykke fra 2015)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×