Saftig sjokoladekake med krem og jordbær
Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Saftig kake med sjokoladekrem 

0 Flares 0 Flares ×

Mektig, god kake som får friskhet fra bærene. Bærene gir en perfekt friskhet til sjokoladekremen som har en deilig smak av kaffe. Tilsett en klype salt i kremen, så virker den litt mindre mektig. I stedet for jordbær kan du bruke bringebær, blåbær, mango eller annen bær eller frukt mellom lagene.

12 stk.

300 g smør
3½ dl vann
6 ss kakaopulver
3 egg
1 beger lettrømme
2 ts natron
4 dl sukker
7 dl hvetemel
1 ts salt
Fudge sjokoladekrem:
220 g melis
300 g smør
400 g mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
2 ss sterk espresso-kaffe
1 klype salt
4 dl kremfløte
1 kurv jordbær
Pynt:
½ kurv jordbær
1 pk. sjokoladekuler, sølv og gull
20 g sjokolade

Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.

Smør 3 små former, 16–18 cm i diameter. Kle bunnene med bakepapir. Fordel lik mengde røre i formene. Har du ikke 3 like store former, kan du steke røren i 3 omganger, eller bruke en større form med høy kant. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 30 minutter. Sjekk med en kakenål om kakene er ferdige. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

Sjokoladekrem: Ha melis, fløte, smør, sjokolade, espresso-kaffe, salt og vanilje i en kjele. Smelt alt på lav varme, rør til alt er oppløst og kremen er glatt. Det er viktig at du rører hele tiden. Avkjøl det helt og sett kremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Rør i blandingen hvert 20 minutter med en slikkepott.

Pynt:
Legg bunnen på et fat og bre over et lag med sjokoladekrem. Del jordbær i biter og legg på et lag med bær over kremen. Legg på en ny bunn og gjenta som over til det ikke er flere bunner å legge på. Pynt toppen med et lag krem, sprøyt runde tupper langs kanten og legg på halve jordbær og sølv- og gullkuler på midten. Ringle over litt smeltet sjokolade om du ønsker mer pynt.

Sett kaken kaldt noen timer før den serveres, gjerne natten over.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×