rosett-bakkels
Alle innlegg Kjeks og muffins Kremkaker Oppskrifter

Rosettbakkels fra Christiania

0 Flares 0 Flares ×

Nå går det skikkelig fort til jul, så det er kanskje på tide å planlegge hva du tenker du skal fylle opp kakeboksene dine med. Få kaker er så vakre som rosettbakkels, og denne oppskriften har jeg funnet i en gammel kokebok etter moren min og den stammer fra Christiania. Du trenger et rosettbakkelsjern, det får du kjøpt i kjøkkenbutikker, mitt kjøpte jeg hos Jernia for noen år siden. Kanskje du til og med kan finne det i en bruktbutikk. Det var nok flere som lagde denne vakre kaken tidligere enn det er i dag. Men jeg synes den er så vakker å ha på kakefatene og den smaker fortreffelig sammen med litt krem eller vaniljekrem og friske bringebær. Server den gjerne som en dessert også. Vakkert og godt blir det uansett.

Ca. 40 stk
100 g hvetemel

2 1/2 dl skummetmelk
3 egg
60 g sukker
1 kg smult
Ha smult i en jerngryte, ha alltid lokk i nærheten.
Lag en blank jevning av mel og melk. La den svelle noe.
Pisk sammen egg og sukker og ha dette i røra
Bruk rosettbakkelsjern, varm dette i smultet. Rist smultet av jernet og stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.
Dypp jernet i kakerøren så den står til øverste kant på jernet, men ikke over. Sett det i den varme smultgryten så smultet dekker. Stek bakkelsen til den er pent gyllen.
La den renne av på porøst kjøkkenpapir mens den avkjøles. ved servering kan du la kakene være som de er, dryss melis på eller fyll dem forsiktig med krem og syltetøy.

NB! Ha alltid et stort lokk ved siden av jerngryta når du steker kaker i smult. Skulle ulykken være ute, så slå aldri på vann, men kvel varmen med lokk.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×