Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Kanelknuter

0 Flares 0 Flares ×

Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer, kanelboller, skillingsboller eller «kanel i svingene». 

ca. 12 stk

150 g smør
7 dl melk
1 pk fersk gjær, gjerne rød eller tørrgjær 
1 ts bakepulver
2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 egg
1,1 kg hvetemel
Fyll:
100 g romtemperert smør
4 ss sukker
1 ss malt kanel
Pensling:
1 egg
4 ss hvite perlesukker

Smelt smør og tilsett melken og la den bli lunken.
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett smør og melkeblandingen og rør ut gjæren. Brukes tørrgjær, tilsett den sammen med det tørre. Tilsett bakepulver, sukker, salt, kardemomme og bland det i. Tilsett egg og strø på det meste av hvetemelet.

Elt til deigen slipper bakebollen, men er deigen for bløt tilsett litt mer mel, men pass på at den ikke blir for hard.
Sjekk at deigen er akkurat passe ved å strø litt hvetemel på deigen og klem den lett mellom fingrene. Da skal den ikke henge på fingertuppene.

Legg over et klede og sett bakebollen på et lunt sted og la den heve i minst 30 minutter eller gjerne lenger.
Bland romtemperert smør med sukker og kanel og sett det på benken.
Slå ned deigen og ha deigen over på et melet bakebord.

Kjevle den ut en til 1 cm. tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet.
Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre.
Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.

Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk til, og la dem etterheve minst 30 minutter.

Pensle deigen og strø over perlesukker, får du ikke hvite går det veldig fint å bruke vanlige.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Avkjøl på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×