Valentinsmiddag med god vin - Spaghetti Bolognese
Alle innlegg Hvite viner Oppskrifter Pasta og ris Røde viner

Happy Valentine – Spaghetti Bolognese med en god vin i glasset!

0 Flares 0 Flares ×

Valentine også kalt alle hjerters dag eller kjærlighetsdagen, feires 14. februar, og er en feiring av kjærligheten. Skikken oppstod på slutten av 1500-tallet. Valentinsdagen er mest utbredt i engelsktalende kulturer og i Frankrike, men har de senere år har spredt seg til Skandinavia. I Norge retter den seg nok mest mot de unge voksne,  men det er jo en dag å feire uansett med litt med litt god mat og god drikke. Dagen er jo ment for å stoppe opp litt og gi den du setter litt ekstra pris på en god klem, en god middag eller en liten påminnelse at du er glad i vedkommende. Det trenger rett og slett ikke være så mye. Et kort med noen gode ord, kan ofte holde. Men mat må en jo ha, så
Her gir jeg deg noen tips til en god Spaghetti Bolognese og noen viner under 150 kr, du kan ha i glasset om du ønsker. Ønsker du heller et alkoholfritt alternativ, ta en tur innom vinmonopolet og spør om et alkoholfritt alternativ. Det er trenger ikke koste skjorta for det er tanken som teller på en slik dag! 

Spahetti Bolognese med en god italiener i glasset gjør seg på en dag som denne!

Og det visste du kanskje ikke at en ekte italiensk spaghetti bolognese inneholder like mye revne gulrøtter som kjøtt i sausen. Det betyr jo at du ikke trenger så mye kjøtt til middag. 

4 porsjoner

400 g tagliatelle
1 løk
2 båter hvitløk
400 g kjøttdeig
3 revne gulrøtter eller ca 300 g gulrot
100 g sellerirot
1/2 ts malt muskat
2 ss tomatpuré
1 -2 bokser knuste tomater
8 friske sjampinjong
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1-2 ss sukker
3 ts tørket oregano
Pynt:
8 plommetomater
4 stengler timian
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 liten bit parmesan

 

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.
Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.
Tilsett kjøttdeigen og stek det raskt.
Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatene.
Tilsett buljongen, sukker og krydder, og la sausen koke i minst 20 minutter.
Smak til med mer sukker, krydder, salt og pepper om du ønsker.
Riv over parmesan om du ønsker. Og pynt med plommetomater.
Server med nykokt tagliatelle med kjøttsaus og gjerne godt brød ved siden av.
Pynt med timian eller annen urt på toppen.

Vinanbefaling: 

Luigi di Grasso Langhe NebbioloItalia, Piemonte, Langhe
( varenr: 13488601)
Kr 119,90
Dette er en vin med god fylde, krydret aroma med duft og smak av mørke bær.
Liker du druen Nebbiolo, som du også finner i for eksempel Barolp-vinene, er dette et godt valg på en hverdag eller når du har lyst på en vin som ikke koster det hvite ut av øyet. Da jeg først testet denne var jeg ikke klar over prisen og da det ble kjent for meg, mener jeg at til denne prisen står denne vinen seg godt! Den passer godt til kjøtt og oster, men jeg smakte denne også uten mat, og fant den god bare å nyte selv  uten noe ved siden av. Så er du som meg som liker slike viner med litt tyngde, vil jeg tro at dette er en vin som vil falle i smak til denne prisen. Vinen kan drikkes nå, men egner seg også for lagring. 

Sval aroma preget av mørke bær, plomme, litt kjøtt og pepper. Smak Ung og fruktig, preg av mørke bær og krydder. Fast, litt varm ettersmak.

Og lykkes du heller ikke med å få tak i noen av de første vinene, kan du gå for en Côtes du Rhône
André Brunel CDR Côtes du Rhône
Frankrike, Rhône,
(varenr: 4440401)
Kr 149,90
Vinen har en sval aroma preget av mørke bær, plomme, litt kjøtt og pepper. Den er ung og fruktig, fast, ikke så bløt med litt varm ettersmak. Vinen passer godt til pasta, storfe, lam og svin. Men egner seg også å drikke alene. Vinen kan drikkes nå, men tåler også lagring. Er du en av dem som ikke liker rødviner, kan du gå for en litt enklere hvitvin.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×