oste-kake-porsjon
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

Kristins ekstra enkle ostekake i porsjonsglass

0 Flares 0 Flares ×

Super enkel dessert som gjør seg veldig godt etter middag. Passer like godt til hverdagsmiddagen som helgemiddagen. Har du lyst på en lettere versjon bytter du ut kremosten med light kremost, og bruk kesam med vanilje i stedet for fløte.  

(4 porsjoner)
1 pk usøtet havrekjeks
1 ss smør
2 ss sukker
Ostekrem:
100 g kremost
1 vaniljestang, frøene
2-3 ss melis
3 dl kremfløte
1 pk.sitrongele
Pynt:
Granateple
Knus kjeksene i kjøkkenmaskin eller putt dem i en pose og kjevle over.
Ha kjekssmulene sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La smulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
Rør sammen kremost, melis og vaniljefrøene. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.Lag gele etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Avkjøl geleen og ha den i kremen og bland det godt sammen.
Ha kjekssmulene i serveringsglass og fordel ostekremen over. La det stivne og gjenta så alt en gang til, til glasset er fylt opp.
Pynt med granateplefrøene på toppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×