mandelknekk-kake
Alle innlegg Formkaker

Mandelknekk-kake

0 Flares 0 Flares ×

Min mor var som mange andre mødre, hun bakte kaker. Det er fortsatt mange som baker, men kanskje ikke akkurat denne mandelknekk-kaken som kan minne om Toscakake.  Denne kaken var ofte med i sekken da vi reiste på vinterferie på hytta i Valdres. Nå er jeg på hytta i Trysil og venter innrykk av ungdommer i morgen, og da er det alltid koselig å kunne servere denne supre og smakfulle mandleknekk-kaken til kaffekoppen eller som dessert sammen med is eller krem.  Så i dag tidlig bakte jeg denne og gleder meg til å servere den. Så har du lyst til å bake denne du også finner du oppskriften her.

 

(12 stk)

5 egg
5 dl sukker
5 dl hvetemel
1 1/2 dl smør
Glasur:
200 g hakkede mandler
150 g smør
150 g sukker
2 ss hvetemel
3 ss melk

Pisk stiveggedosis av egg og sukker. Smelt smør og avkjøl litt. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.

Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 grader i ca. 50 minutter.

Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.

Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 15 minutter, eller til glasuren er gyllen.

Server gjerne friske bær og krem ved siden av.

Tips!

Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks, men tåler også å fryses.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×