Min mor var som mange andre mødre, hun bakte kaker. Det er fortsatt mange som baker, men kanskje ikke akkurat denne mandelknekk-kaken som kan minne om Toscakake. Denne kaken var ofte med i sekken da vi reiste på vinterferie på hytta i Valdres. Nå er jeg på hytta i Trysil og venter innrykk av ungdommer i morgen, og da er det alltid koselig å kunne servere denne supre og smakfulle mandleknekk-kaken til kaffekoppen eller som dessert sammen med is eller krem. Så i dag tidlig bakte jeg denne og gleder meg til å servere den. Så har du lyst til å bake denne du også finner du oppskriften her.
(12 stk)
5 egg
5 dl sukker
5 dl hvetemel
1 1/2 dl smør
Glasur:
200 g hakkede mandler
150 g smør
150 g sukker
2 ss hvetemel
3 ss melk
Pisk stiveggedosis av egg og sukker. Smelt smør og avkjøl litt. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.
Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 grader i ca. 50 minutter.
Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.
Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 15 minutter, eller til glasuren er gyllen.
Server gjerne friske bær og krem ved siden av.
Tips!
Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks, men tåler også å fryses.