Det er vår i lufta, sola skinner, i hvert fall utenfor vinduene mine, og vi kan endelig trekke utomhus etter en litt lang og kald vinter. Både på grunn av pandemien, restriksjoner men også værmessig kjølig.
Men nå er det virkelig på tide å teste ut noen deilige og smakfulle roseviner i helgen og lag gjerne noen småretter og server til?
Rosévin blir mer og mer populært. Det er mange som tiltrekkes vinens delikate lyse rosa farge. Derfor selges vinene som regel på gjennomsiktige flasker. Det er også fargen som gir rosévinene dens egen identitet, et eller annet sted mellom rødvin og hvitvin.
Når man skal finne drikke til mat og ikke vet hva som vil være det beste, kan et tips være å ty til en rosévin.
Røde bær fra hagen, er også aroma du ofte kan kjenne i rosévin. Det kan være rips, bringebær eller jordbær. Og friske grønne urter.
Her er noen forslag til roséviner fra forskjellige land og på ulike druer. Test ut en av disse deilige vinene, og jeg vet du ikke kommer til å bli skuffet.
Solis Lumen Rosé
Frankrike , Pays d’Oc
Frisk, elegant og balansert. Smak av, røde bær og sitrus frukter. Ung og fersk lys frukt, noe dropspreg.
Bløt og fersk med fin lett syre.
Druene høstes om natten. Modnet i ståltanker
Finnes i 3liter, flaske og boks.
kr 489,90 (3 liter) kr 139 (flaske), kr 59,90 (boks)
Torres Digno Riesling-Rosé
Fra Chile , Valle Central
Delikat, lys lakserosa på farge.
Rund og fruktig, med eple, stikkelsbær og rips på duft og smak. Lang avslutning.
Kr 124,90
Ch. de Valcombe Pastel Rosé
Frankrike , Rhône , Costières de Nîmes
Elegant og fruktig med aromaer av sitrus, grønne epler og grapefrukt.
Kr 169,90
Mosaic Rosé
Portugal
Tørr med balanse mellom frukt og syre. Rips, sitrus og urter. Lang, frisk ettersmak.
Kr 429,90 (3 liter)
Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence 2019
Frankrike , Provence , Coteaux-d’Aix-en-Provence
Frisk med preg av røde bær, noe floralt og svak saltaktig avslutning.
Kr 458,90 (3 liter) 169,90 (flaske)
Røkt laks med rødløkskrem på toast
Lun brie med nøtter, honning og fiken
500 g brie
1/2 dl flytende honning
100 g nøtteblanding
2 fiken
Fjern emballasjen fra brien (om den ikke er beregnet på oppvarming). Legg den på en ildfast tallerken.
Varm stekeovnen til 180-200 grader
Sett osten midt i ovnen i 10-12 minutter.
Topp osten med honning, nøtter og fiken og server.