restepai til fredagskosen
Alle innlegg Oppskrifter Pizza og pai

Restepai til fredagskosen

0 Flares 0 Flares ×

Paideig er enkelt å lage og kan fylles med det du selv ønsker. Bare fantasien setter grenser. Her har jeg brukt opp rester jeg har funnet i kjøleskapet, og vips så har du en deilig rett uten å vært i butikken. Du har sikkert ting i ditt kjøleskap du også som nesten går ut på dato, grønnsaker som er litt slappe, og en kanskje en fløteskvett du ikke har fått brukt opp. Har du andre ting du heller vil bruke opp enn det jeg har brukt her, fyll opp paien med det du måtte ønske. Tips!
Med dette sparer du både miljøet og ikke mist lommeboka.
Lag gjerne 2 stykker på en gang. Ofte vil det være plass i stekeovnen til å steke begge samtidig. Pai er fint å fryse ned.

4 porsjoner
100 g smør
150 g hvetemel
1/2 dl vann
1/2 ts salt
Paifyll
:
150 g skinkebiter
1 rødløk
1 båt hvitløk
1/4 rød chili

1 ss olje
200 g ost
1 bunt brokkoli (1 bunt er ca 200 g)
50 g soltørkede tomater (klippet i biter)
3 egg
3 dl fløte

Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.
La deigen hvile i ca 30 minutter, men deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den. Hold igjen litt til gitteret på toppen.
Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende.
Forstek paiskallet på midterste rille på 200 grader i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på ris/bønner til neste gang du baker pai).
Paifyll:
Del brokkolien i små buketter og kok ca 3 minutter i lettsaltet vann. La det renne godt av seg.
Stek gjerne løken finhakket hvitløk og chili litt i stekepannen med litt olje, må ikke gjøres, men den blir bløtere og litt mildere på smak om det gjøres
Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene, løken og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss skinekbitene på toppen.
Kjevle ut det som er igjen av deigen, skjær deigen i tynne strimler og legg det i ønsket gitter eller mønster på toppen.
Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.

God helg til deg fra meg!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×