Alle innlegg Menyer

Uke 12 – 18 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

En uke igjen og så er det starten på påske og noen dager med litt ferie. Påske er fjellet for meg og det skal bli godt med noen latere dager på fjellet med ski på beina, være sammen med familie og gode venner. Men først blir det 5 dager med jobb før nesa settes nordover til hytta og Trysil igjen. Men middager må til i uka som venter, så her har jeg satt sammen en meny med gode og smakfulle retter. Så ta en titt og se om du blir fristet til å prøve ut noen av disse rettene. En god uke til deg!

Mandag: Wok med laks

wok-med-laks
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
1 pk eggnudler evt 2 porsjoner fullkornspagehetti
1 glass grønn pesto
1 brokkoli
1 asparges
1 rød paprika
1 rødløk
basilikum

Tirsdag; Hønsesuppe Provence

honse-suppe-provace
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne evt
1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum

Onsdag : Bacalaogryte med fersk torsk

bacalao
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 potte basilikum
600 g torskeloin
1 hvitløk
2 gule løk

1 rød chili
1 rød paprika
1 liten flaske olivenolje
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter

Torsdag: Kylling på en seng av grønnsaker

kylling i form på seng av gronnsoker
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

4 kyllingfileter
2
løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 sitron
1 lite glass dijonsennep
4 gulrøtter
50 g aspargesbønner
200 g couscous
1 boks hermetiske kikerter
1 liten pk rosiner

 

Fredag: Kjøttdeigpai med stjerneløk

kjottdeig-pai
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 bunt vårløk
1 hvitløk
12 stjerneløk/delikatesseløk
1/2 boks cherrytomater
3 dl fløte
3 egg
1 dl revet hvitost

Sjekk i skapet:
hvetemel
smør eller kesam for magrere alternativ
smør eller olje
salt
pepper
tørket basilikum

Lørdag: Laksefilet med chorizopølse, ris og salat

Laks med Choritzo
Matstyling Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter

8 chorizopølse eller annen spekepølse
1 gl grønn pesto
timian
1 beger rømme
3 ss urter
1 lite glass soltørkede tomater
Sjekk i skapet:
ris

Søndag :Lammeskank med søtpotetmos

lamme-skank-rotmos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 lammeskanker
2 ss smør
½ l mørkt øl
1
hvitløk
1 løk
1
rosmarin
1 pk sort pepper hel
1 pk maizenna jevner
3 søtpoteter
1 bakepotet
2 gulrøtter
1 dl fløte
1 hode brokkoli
1 pk smør
litt t
imian

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×