blomkalsuppe
Alle innlegg Oppskrifter Supper

Blomkålsuppe

0 Flares 0 Flares ×

Nå er de aller fleste tilbake til hverdagen og  denne uka begynner også barnas og dine egne aktiviteter. Jeg synes gode supper er enkle å lage og i tillegg er det rimelig mat etter en ferie med både mye mat og annet kos. I tillegg kan det være lurt å ha en kjøttfri dag i uken og da er supper av grønnsaker et nydelig alternativ.Så  hvorfor ikke kjøpe et blomkålhode og lage en nydelig suppe til middag i dag. Det er både sunt og ikke minst godt. Server gjerne godt brød eller flatbrød ved siden av.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

4–6 porsjoner
1–2 blomkålhoder
5 dl vann
1 ts salt
5 dl grønnsakskraft
1½ dl matfløte evt helmelk
3 ss hvetemel, kan utelates og byttes ut med litt maisennajevner
litt kaldt vann
salt og pepper
Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene.
Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca.1 minutter.
Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.
Hell kraften fra blomkålen i kokevannet og legg i stilkene og resten av bukettene å la det koke under lokk i ca.15 minutter til alt er mørt.
Mos alt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Tilsett matfløte og kok opp. Ønsker du en letter utgave kan du bytte ut fløten med helmelk.
Jevn med hvetemel rørt ut i kaldt vann. Du kan bytte ut hvetemelet med maiennajevner. Da passer den godt for de med glutenallergi også.
La suppen småkoke uten lokk i ca.10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.
Server gjerne godt brød ved siden av.

Handleliste:
1–2 blomkålhoder
1 pk grønnsaksfond/buljong
1 boks matfløte eller 1/2 l Helmelk om du ønsker en lettere variasjon

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×