paskeharer-gjarbakst
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Søte påskeharer i gjærbakst

0 Flares 0 Flares ×

Bak påskeharer og server dem til kaffekoppen. Nydelige på smak og veldig søte. Har du ikke safran, benytt gurkemeie eller kutt det ut.

15 stk.

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 g safran (ev. ½ ts gurkemeie) kan utelates
150 g sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme
ca. 13 dl hvetemel
Pensling og pynt:
1 sammenvispet egg
Rosiner
Tynt silkebånd

Smelt smør og tilsett melk og varm til 37 grader. Smuldre gjær i en bakebolle og rør ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.

Rør i sukker, salt, kardemomme, safran/gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 30 minutter.

Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 16 biter som er like lange, ca. 20 cm, og del så i 15 like små deler, ca. 10 cm. Form de 15 bitene i en spiral og form den lille til en V som legges på toppen av spiralen. Den siste lange pølsen deles i 15 små biter som rullen til en kule. Det er den lille runde halen til haren. Legg de ferdig formede harene på stekeplate med bakepapir, og la dem heve under plast eller klede på et lunt sted i minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader.

Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosin til øyne.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

Pynt med et tynt silkebånd i ønsket farge rundt halsen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×