Surdeigsbaguetter
Alle innlegg Baketips -gjærbakst Brød og rundstykker Gjærbakst

Surdeigsbaguetter

0 Flares 0 Flares ×
Jeg har vært på surdeigskurs med Idun og Mors Hjemmebakte. De har nå kommet med en ny surdeig om du ikke orker å lage din egen.  Har du lyst til å lage din egen klikker du deg bare inn på artikkelen – Elsker deig, men hvorfor surdeig? Da får du framgangsmåten.
Disse deilige surdeigsbaguettene passer å servere til supper, gryter eller til tapasen.

ca. 8 lange baguetter

25 g fersk gjær, original
150 g Idun Mors hjemmebakte – Ekte surdeig av fullkornshvete
Eller egen surdeig,
6 1/2 dl vann
900 g hvetemel
180 g sammalt hvete, fin
2 1/2 ts havsalt

Ha alle ingredienser i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 minutter. Hvis du knar for hånd, må du doble eltetiden.
La deigen hvile tildekket kjølig i minst 6 timer.
Del deigen opp i 4-5 like store deler og rull ut til baguetter som er like lange som langpannen din.
Spiss til endene av baguettene og legg de på stekebrett med bakepapir. Snitt baguettene med en skarp kniv og dryss på litt mel. Dekk til, og etterhev i 30-45 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader, vanlig over/undervarme.
Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter til de har fått en gyllen og flott farge.
Elsker deig, men hvorfor surdeig? Klikk deg inn ved å trykke på bildet, da kommer du direkte til oppskriften.
surdeig-
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×