sjokolademoussekake
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokolademoussekake 

0 Flares 0 Flares ×

Elsker du sjokolade og sjokolademousse? Da vil du elske denne kaken. Denne kaken passer alltid og er en skikkelig konfektkake som både kan brukes som dessert og kake til kakebordet uansett om det er bryllup, konfirmasjon, dåp eller jubileum          

12 stk                                 

225 g mørksjokolade      
225 g smør  
6 eggeplommer 
135 g mandler 
6 eggehviter          
100 g sukker                                                

MOUSSE:
280 g mørk sjokolade
½ dl fløte     
6 eggeplommer
70 g sukker
5 dl kremfløte                  

GLASUR:
100 g mørk sjokolade      
1 ss smør eller delfiafett
1 dl fløte     

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Bland inn eggeplommer og finmalte mandler.
Pisk eggehviter halvstive, tilsett sukker og fortsett pisking til glatt og stiv marengs. Bland sammen sjokoladeblanding og marengsen.
Fordel deigen i to ringformer, eller to runde form, ca. 20 cm, kledd med bakepapir. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 12 minutter.
Avkjøl.
Brekk opp sjokoladen i biter i en bolle og smelt den over vannbad. Bland inn fløte og rør det sammen.
Pisk sammen plommer og sukker over vannbad til ca, 60°. Hell det over i en miksmaster og pisk til stiv
eggedosis.

Pisk fløten stiv og bland det med eggedosisen. Bland inn sjokoladeblandingen og pisk det til luftig krem.
Legg kakebunnen i en kakering og hell over halvparten av sjokolademoussen. Legg så på det andre laget med kakebunn og fyll på resten av moussen.
Grovhakk mørksjokolade og del smøret i biter og legg det i en bolle.
Kok opp fløte og hel over sjokoladeblandingen.
La det stå ca. 2 min og bland det sammen til en glatt glasur
Hell glasuren over den avkjølte ostekaken, sett kaldt noen timer og ta så av kakeringen og sett den på ett fat.
Sett kaken kjølig noen timer før den serveres.

Pynt med gull og tørkede roser på toppen eller annet om du heller ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×