hvitvin
Alle innlegg Ett glass Hvite viner

Ukens Nytt i glasset: Ung, frisk og ren franskmann, hva mer kan du ønske deg?

0 Flares 0 Flares ×
Det lakker og lir mot vår, og vi er inne i den første vårmåneden mars, selv om det ikke ser slik ut utenfor vinduene mine akkurat nå. 

Men nå er det igjen tid for at det bruser i årene og vi kjenner solens første varme stråler varmer oss langt inn i sjelen. I grunnen er det en fantastisk tid vi går i møte.
Jeg kjenner at jeg gleder meg til å ta fram utemøblene, grillen og nyte vårens mange gleder. Og det er i den forbindelse det smaker ekstra godt med noe hvitt i glasset.

Ukens nytt i glasset!
I denne ukens nytt i glasset har jeg valgt meg en ung, frisk, ren og hvit franskmann fra området Gascogne. Gascogne er et vinområde som ligger sørvest i Frankrike hvor klimaet er kjølig med den viskende vinden fra Atlanterhavet. Grunnen er sand- og kalkrik, og druene bærer preg av å produsere druer med mye friskhet.

Christer Berens, som er en kjent stemme fra P4, og nytelsesfredag, blander sine egne viner, og denne gangen var han ikke i tvil hvor han ville blande sin nye vin. Valget falt da på ett vinhus i Gascogne hvor Philippe Fezas, kanskje en av Gascogne beste vinmakere, holder hus.
Fezas lager viner med rent druepreg, noe som gjenspeiler området Gasgogne. Druene er fra hans vinmarker og de vokser i ett sand og kalksteinholdig jordsmonn.
Vinen er i hovedvekt laget av druen Sauvignon Blanc, men i tillegg er den iblandet litt lokale druer, 25% Gros Manseng
Vinen har en klar gul farge, med aromatisk duft og  smak av eple, stikkelsbær og sitrusfrukter. Den er i grunnen slik vi nordmenn liker hvite viner; fresh, frisk og fruktig på samme tid.

Nå som det våres fristes i hvert fall jeg mot de litt lettere rettene å spise,  så denne vinen passer godt å servere til fiskeretter med dampet laks med grønnasparges, blåskjell med enkel fløtesaus og ikke minst asparges med spekeskinke og grissini… I tillegg er denne god som aperitiff og kan fint drikkes uten mat til.

Cuvée Christer Berens Côtes de Gascogne BiB kommer i 3 liter, årgang 2016
Druetyper: 75% Sauvignon Blanc, 25% Gros Manseng
Vinen har en alkoholstyrke på 11,5 %, inneholder 5,5 g/l sukker og syrenivået er 4,8 g/l

Vinen koster 400,00 for tre liter med varenummer: 7007206, og finnes i basisutvalget, det vil si alle vinmonopol med full sortiment. Men den kan selvfølgelig bestilles til alle pol. Det er enkelt og lettvint og du henter vinen etter en dag eller to.

Asparges med spekeskinke og Hollandaise – Klikk deg inn på bildet om du ønsker oppskriften på denne vårlige retten.
Asparges-hollandaise-spekeskinke
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kum Holthe
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×