kjottdeig-pai
Alle innlegg Oppskrifter Pizza og pai

Kjøttdeigpai med stjerneløk

0 Flares 0 Flares ×

Pai er fint å servere til middag eller som en deilig kveldskosrett til deg og din kjære, eller når syklubben kommer på besøk. Og ikke minst er det også en fin variasjon til den vanlige pizzaen i helgen.
Ønsker du å lage den dagen i forveien går det fint, men det er jo ikke nødvendig, for det går i grunnen ganske fort. Har du ikke lyst til å lage paideigen, går det helt klart fint å kjøpe den ferdig, og fylle den med dette deilige fyllet.

(4 porsjoner)

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 bunt vårløk
1 båt hvitløk
2 ss smør eller olje
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
litt kajennepepper eller litt rød chili
1 ts tørket basilikum
12 stjerneløk
3 dl fløte
4 egg
6 ss revet hvitost
Paideig:
3 dl hvetemel
100 g smør
1⁄4 ts salt
3 ss vann
Smuldre smør sammen med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen.
Trykk deigen ut i en smurt paiform og la den henge litt utenfor kanten. Den krymper under steking. Eller bruk små porsjonsformer om du heller vil det.
Prikk deigen godt med en gaffel, og la den gjerne stå kjølig en times tid.
Forstek paibunnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
Rens og hakk vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og basilikum.
Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen fløte, egg og revet ost og hell over i paien.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.

Tips!
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøtt som inneholder under 10 prosent fett som  karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. For en magrere paideig, kan du godt bruke kesam eller cottage cheese istedenfor smør/margarin.

Tips!
Hvis du lar stjerneløken ligge i varmt vann ca. 10 minutter før du renser den, blir skallet enklere å fjerne. Denne paien kan du fint lage med bare hakket løk, dersom du ikke har vårløk eller småløk. Purre går også fint. Bruk gjerne ferdig paideig fra pakke.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×