Gronnsaker-kutter-glass
Alle innlegg Tips og råd

5 enkle tips som får hele familien til spise mer grønnsaker (Annonse)

0 Flares 0 Flares ×

Ved hjelp av denne enkle elektriske maskinen fra Wilfa, kan du lage spennende, morsomme og smakfulle retter til hverdag og fest.

sprialkutter

De aller fleste av oss vet at vi bør øke inntaket av grønnsaker og frukt, fordi det er sunt og det gjør oss godt.
Men de
 aller fleste av oss sliter med å få i oss det 1/2 kg med frukt og grønnsaker daglig som er anbefalt av norske myndigheter. Og ikke bare at det er en utfordring å spise så mye hver dag, er det mange som synes det er tidkrevende og kjedelig å vaske, rense og kutte grønnsaker, enten det er til salater, supper eller bare ha grønnsaker lett tilgjengelig når sulten gnager.


Men benytter du denne enkle kutteren,  Wilfa Curly Spiralkutter, vil du få verdifull hjelp til å lage spennende salater, grønnsaksnudler og eller grønnsakspastaretter i en fei. 

Barna vil også legge sin elsk på denne maskinen, så det kan være en idé å la dem gjøre jobben selv. For erfaringen min er at når de deltar aktivt i matlagingen, spiser de bedre og mer av det aller meste,  også sunne grønnsaker.
Så det å ha maskinen stående lett tilgjengelig på kjøkkenbenken, slik at barna i stedet for å koke seg eggenudler som inneholder mange tomme kalorier, kan lage seg en porsjon med gulrotskruer eller grønnsakspasta. Enten kan de spise dem rå, eller så kan de koke det i litt lettsaltet vann og toppe grønnsakene med en lett dressing, krydder eller en tomatsaus.

  sprial-gronnsakskutter

Men når passer det å bruke denne maskinen?

  • Maskinen er super å benytte til oppkutting av søtpotet, kålrot, gulrøtter, poteter, rødbeter og andre beter, sellerirot, persillerot, aubergine og squash.
  • Den lager flotte spiraler som kan benyttes som grønnsaksspiraler, grønnsaksnudler eller pasta i forskjellige supper og andre retter.
  • Squash, poteter, kålrot og gulrøtter blir til fine grønnsaksnudler som kan erstatte eggenudlene i woken.
  • Lag grønnsakspasta og server det til den tradisjonelle tomat – eller carbonara-sausen om du vil.
  • Mange barn og unge ønsker å ha med seg salat på skolen, i stedet for de tradisjonelle brødskivene med pålegg. Så det å legge salat lagvis i Norgesglass i stedet for å blande den og ha den i en matboks, gjør at salaten holder seg fin og frisk mye lenger. I tillegg holder ingrediensene seg bedre på plass når den er plassert i ett Norgesglass.  


Her skal jeg vise deg hvordan du enkelt og greit kan lage en smakfull og næringsrik salat som du kan ta med deg på jobb eller skole. Norgesglass er krukker av glass som er laget for å holde maten frisk og holdbar over lang tid. Så når salaten oppbevares i disse glasskrukkene vil du se at salaten holder seg frisk, saftig og sprø helt frem til den skal spises.


1. Vask og skrell de grønnsakene du ønsker å benytte i salaten og sett opp maskinen om den ikke allerede står klar på benken.

 sprialkutter

2. Sett i kontakten og legg i ønsket kutter. Til maskinen følger det med tre forskjellige kuttere. som lager forskjellige spiraler.

 spiralkutter-grønnsaker

3.Kjør grønnsakene gjennom kutteren og legg dem på ett fat eller en i bolle til du skal legge dem i Norgesglasset.

Gronnsaker

Legg så grønnsaker lagvis i Norgesglasset og sett tilslutt på lokket. Om du ønsker kan du legge dressing nederst i glasset og fylle på med grønnsaker, kylling, smårettskinke eller fisk. Her er det bare din egen fantasi som stopper deg for hva du kan ha i salaten.
Tilslutt setter du på lokket og skruer igjen og lar den stå rett opp og ned. Oppbevar den gjerne kjølig om du har mulighet. 
Når du skal spise salaten, rist på glasset og la den blade seg før du tar av lokket.
Legge så alt i en bolle eller spis rett fra glasset med en gaffel.
Så har du lyst på en slik maskin eller gi en bort i julegave, fås den kjøpt i elektrobutikker over hele landet og koster fra kr 799.

Lyst til å vite mer om Wilfa Curly Spiralkutter, trykk her:
(Et sponset samarbeid mellom Husmorlykke og Wilfa.)

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×