Dette er en franskinspirert oppskrift med kylling og pasta som egner seg å lage i en travel hverdag. Du må gjerne benytte andre grønnsaker enn dem jeg har gjort. Godt blir det uansett. For å få en sunnere variant, kan du bruke fullkornspasta og en lettere ost.
4 porsjoner
300 g pasta, gjerne fullkornspasta
2 kyllingfileter
1 løk
1 grønn squash
1 hode brokkoli
4 båter hvitløk
½ rød chili
2 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl revet ost eller parmesan
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Del kyllingfiletene i biter og stek dem lett i stekepannen.
Skrell og skjær løk i strimler.
Kutt squash og brokoli biter.
Skrell og finhakk hvitløk og chili.
Stek løk, hvitløk, chili, squash og brokkoli i en stekepanne med smør i 3–4 minutter.
Tilsett salt og pepper.
Bland sammen pasta, grønnsaksblanding og kyllingbitene.
Fordel på tallerkener og strø over litt ost.
Server med litt timian på toppen og gjerne litt godt brød ved siden av.
Handleliste:
300 g pasta, evt fullkornspasta
2 kyllingfileter
1 løk
1 grønn squash
1 hode brokkoli
1 hvitløk
1 rød chili
2 dl revet ost eller parmesan
Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper