eltefritt-brod
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Eltefritt brød i ildfastform eller gryte

0 Flares 0 Flares ×

Lyst til å bake brød, men har ikke tilgang på kjøkkenmaskin. Da er dette brødet noe for deg. Det er bare å blande sammen deigen og ha den i en gryte. La den stå på kjøkkenbenken natten over og stek det så når du våkner. Garantert en suksess for frokostgjestene dine. Dette brødet kan du også steke i en jerngryte med lokk om du vil. Da får du garantert et luftig brød med sprø og nydelig skorpe.

 1 STK

350 g hvetemel
150 g sammalt hvete fin
1 1/2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
50 g solsikkekjerner
1 ss sukker
4 dl vann

Ha mel, sammalt hvete, salt, gjær, solsikkekjerner og sukker i en stor bolle og rør sammen. Rør og tilsett vannet. Rør deigen sammen, den vil være klisssete. Dekk til bollen og la den hvile 12 -18 timer på kjøkkenbenken.

Strø godt med mel på et stykke bakepapir og hell deigen over på denne. Brett deigen et par ganger, sett deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Sett en ildfastform med lokk i en kald ovn når 90 minutter av andre hviletid er gått.

Sett ovnen på 250 grader og la formen og ovnen varme opp en halvtimes tid. Ta formen ut av ovnen, hell deigen opp i, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek en halvtime ved 250 grader, skru så varmen ned til 220 grader, ta av lokket og stek videre i 15 minutter.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×