bord-stabels-kake
Alle innlegg Julekaker Kjeks og muffins Oppskrifter

Bordstabelbakkels

0 Flares 0 Flares ×

Mange må bare ha disse deilige kakene i kakeboksene til jul, men det har aldri vært en av de 13 slagene jeg har vært oppvokst med. Men de er supergode og smaker utrolig godt, så i år er de bakt og pakket pent ned i boksene sine med. Og med bordstabelbakkels i huset trenger du ikke kransekake. Kakene skal stables i høyden. Penere kaker skal du lete lenge etter. 

30 stk.
1 egg
125 g sukker
1 ss fløte
Ca. 250 g hvetemel
125 g smør
Topping:
2 eggehviter
¾ dl sukker
150 g skåldede mandler
Visp egg og sukker til eggedosis og tilsett fløte.
Smuldre smøret i melet og elt deigen godt sammen og sett den kaldt.
Visp eggehvitene halvstive og tilsett sukker og malte mandler.
Kjevl deigen tynt ut og skjer ut stenger på om lag 16 x 3 cm.
Legg de på plata med bakepapir og stek dem i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca.10 minutter eller til de er lys gule.
Avkjøl dem på en flat rist. Når alle kakene er stekte legges de tilbake på stekeplaten og har på en smal stripe med mandelmasse.
Sett dem inn i ovnen igjen og tørk dem ved 75 -100 grader, med ovnsdøra litt oppe, helst med varmluft, tørketiden er ca. 2 timer til mandelmassen er tørr. Dersom en ikke har varmluft må en regne lengre tid og flytte på platene underveis.
En kan også legge på mandelmassen med en gang og steke kakene ved 175 grader i ca.10 minutter. Dersom mandelmassen ikke er tørr nok vil kakene bli myke i boksen. Da kan en tørke de slik som forklart over.

Tips.
Dersom en kjører mandelmassen i en foodprosessor og har i litt ekstra eggehvite kan en sprøyte mandelmassen på kakene med en sprøyte.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×