brokkoli-grateng
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Enkel brokkoligrateng

0 Flares 0 Flares ×

Godt på alle måter og virkelig en enkel hverdagsrett!
Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer. K-vitaminer for eksempel, er bra mot skjøre bein. God middag og server gjerne ris, ristet brød og en grønn salat ved siden av. Enkel å lage og super god!  God middag.

(4 porsjoner)

2 hoder brokkoli
1 stor tube skinkeost
4 dl helmelk
1 ts maizena
1 purre
130 g Jarlsberg-ost
1 boks bogskinke  
pepper og salt
1 ts provance krydder

1 båt hvitløk
1/2 rød chili uten frø

Kok opp ca. 1,5 liter vann med 1 ss salt.
Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm.
Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet og legg brokkolien i en ildfast for
Kok opp melk og rør inn maizena, skinkeost, finhakket purre og strimlet skinke.
Smak til med pepper, salt og provance krydder.
Ønsker du sterkere smak kan du tilsette chili og hvitløk om du vil.
Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader til den er gyllen, ca. 30 minutter.

Tips!
Server gjerne gratengen med finhakket persille og grillet/ristet brød til.

Handleliste:
2 hoder brokkoli
1 stor tube skinkeost
1 helmelk
1 purre
1 Jarlsberg-ost
1 boks bogskinke
1 provancekrydder
1 hvitløk
1 rød chili

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×